“Si Të Filloni Karrierë Të Re Në Marketing”- Post Webinar

Më 28 prill, u mbajt webinari se “si të filloni karrierë të re në Marketing” nga ligjëruesi ynë i Marketingut Digjital – Festim Bajgora. Këto janë pikat kryesore që janë mbuluar gjatë webinarit: Marketingu Digjital vs Marketingu Tradicional  Marketingu Digjital dhe ai Tradicional kanë një ndryshim të madhë ndërmjet tyre. Marketingu Tradicional është më shumë një […]

Më 28 prill, u mbajt webinari se “si të filloni karrierë të re në Marketing” nga ligjëruesi ynë i Marketingut Digjital – Festim Bajgora.

Këto janë pikat kryesore që janë mbuluar gjatë webinarit:

Marketingu Digjital vs Marketingu Tradicional 

Marketingu Digjital dhe ai Tradicional kanë një ndryshim të madhë ndërmjet tyre.

Marketingu Tradicional është më shumë një metodë e vjetër që Marketeret e kanë përdorur për të tregtuar produktet e tyre në TV, në radio, tabela dhe shumë vende të tjera që mund të shihni reklamën. Ishte shumë e vështirë për të arritur shumë njerëz në të gjithë botën, madje edhe në një nivel lokal, pasi kostot ishin shumë të larta dhe jo të gjithë ishin të privilegjuar ta bënin këtë. Kryesisht ishin kompanitë shumë të mëdha që kishin një shans për ta bërë këtë ndërsa kompanitë me të ardhura më të vogla ishin më të kufizuara në reachin e personave. 

Marketingu Digjital ka lejuar që të gjitha reklamat dhe kompanitë të hyjnë në internet, dhe të ulin kostot e përgjithshme të Marketingut. Gjithashtu ka bërë të mundur që të gjithë të tregtojnë jashtë vendit të tyre, ku dikur ishte shumë e vështirë për ta bërë këtë me Marketingun Tradicional. Tani, çdokush mund të dalë ndërkombëtar, pavarësisht nga madhësia e kompanisë ose fama e kompanisë. Facebooku, Instagrami dhe rrjetet e tjera sociale kanë lejuar që të gjitha të ndodhin.

Strategjia e Marketingut Digjital dhe pozitat

Strategjia e Marketingut Digjital ndryshon në rrjetë social. Facebooku e ka mënyrën e vet të promovimit të reklamës, Twitteri ka mënyrën e vet dhe të gjitha mediat e tjera sociale.

Audienca e duhur duhet të synohet së bashku me buxhetin e duhur. Çdo platformë në social media ka një shpenzim tjetër të buxhetit, dhe shumica e kompanive shpenzojnë shumë para në Marketingun e platformave të rrjeteve sociale. Për shembull, në Facebook mund të postoni një link që mund të çojë në uebfaqe ose diku tjetër, ndërsa në Instagram, këtë mund ta bëni vetëm në bio.

Çdo kompani ka gjithashtu departamente të ndryshme për Marketing. Keni menaxherë të rrjeteve sociale, menaxherë reklamash të paid Ads, menaxherë të ardhurash, copywriter, etj. Kjo është e gjitha sepse Marketingu nuk mund të udhëheqet ose të promovohet nga një person.

Internship dhe pagat mesatare në Marketingun Digjital

Për të filluar një karrierë në Marketing, shumica e njerëzve zakonisht shkojnë në një praktikë për të mësuar bazat dhe për të rritur aftësitë e tyre në Marketing.

Në varësi të pozicionit, pavarësisht nëse jeni menaxher i rrjeteve sociale, specialist i Marketingut Digjital, copywriter, etj., Paga mesatare në tregun tonë (në Kosovë) zakonisht është diku nga 400 deri në 1.000 Euro. Sigurisht që në vendet jashtë, paga ndryshon.

Akademia e Marketingut Digjital

Zgjat nga 6 deri në 8 muaj me shumë module të ndryshme.

Arsyeja pse Akademia që zgjatë kaq shumë është se ne duam që studentët tanë të marrin njohuri  të vërteta praktike për të qenë një Marketer Digjital.

Modulet janë për studentë të çdo niveli dhe nuk kërkojnë ndonjë njohuri specifike për të qenë pjesë e tyre. Nëse studentët tregojnë se kanë një nivel më të lartë njohurish, atëherë ne u japim atyre ushtrime dhe projekte më të avansuara.

Pagesa e Akademise mund te behet me 15 keste nepermjet Creative Hub, ose 24,36, nepermjet bankave: TEB, Rafeissen, dhe NLB.

Aplikimet bëhen ketu.

 

Related Posts