Shkrime për Social Media, Sllogane dhe Strategji të Komunikimit – çka punoi Liburn Beqiri gjatë orëve të Copywriting?

Studenti jonë Liburn Beqiri, gjatë orës llgjeruese për Copywriting përfundoi punë praktike të mrekullueshme me ligjëruesin tonë- Arnolld Korenica. Me shumë perkushtim dhe përqendrim, Liburni me këtë projekt tregoi se ai ka zotëruar të gjitha njohuritë në atë se çfarë është Copywriting dhe pastaj i shfrytezoi ato në suksesin e këtij projekti. Ja çfarë bëri […]

Studenti jonë Liburn Beqiri, gjatë orës llgjeruese për Copywriting përfundoi punë praktike të mrekullueshme me ligjëruesin tonë- Arnolld Korenica.
Me shumë perkushtim dhe përqendrim, Liburni me këtë projekt tregoi se ai ka zotëruar të gjitha njohuritë në atë se çfarë është Copywriting dhe pastaj i shfrytezoi ato në suksesin e këtij projekti.

Ja çfarë bëri Liburni gjatë orëve.


Punë praktike – WorkShop

1. Headlines 

Disa Ads të shkruara për raste promovimi:

Headeline i kontentit: 

Ski qysh e refuzon pikanten!

Caption for Social Media: 

Ndaje ushqimin me shijet EKSTRA në pijatën tënde me ma t’dashtunit e tu ❤

#EXTRA #PerutninaPtuj #Kosova

Headeline i kontentit: 

Na harçin ti gatun

Caption for Social Media: 

Mëngjes familjar, i rrethum me dashni ❤ E porosit harçin n’Begmart, si Sulltan je tu u ni

T’vjen te dera, e ti hiç s’je lodhë E tash n’kuzhinë je gati me jep shkollë

Porosit tani: www.begmart.com

#weekend #family #blejonline  #pagajle

E-Commerce Caption for Social Media: 

A je gati për verë?

Përfito -20% ZBRITJE dhe merr Nike Tanjunat për veç 57€

Tranoj me Tanjun

✅Boost system

✅Ajrim i lehtë

✅Kombinoje me gjithqka

Për më shumë informata

www.intersportks.com

044987654

Na shkruani në inbox…

#nike #intersport #tanjun #zbritje


2. Headline (Traditional Marketing)

Një foto që bazohet në Marketingun Tradicional.

 

 

 

 

 

Të Mbretëroj Qetësia në Tempullin tënd!

Tempulli=Trupi


3. PR Article

Intersport me 20% ZBRITJE për blerjet online 

Në kohën kur shëndeti është në rrezik dhe lëvizja është e kufizuar, zgjidhja më e mirë duket se është të rrimë brenda dhe të kemi kontakt minimal me njerëzit. Por, kush të blej ushqimin ose rrobat për ne, si të përfitojmë nga zbritjet e brendeve të ndryshme? Duket se Intersport I ka  menduar të gjitha! 

Brendi i veshjeve sportive, me ofertën e re për zbritje deri në -20% ju ka dhënë mundësinë shumë konsumatorëve që të blejnë produktet nga komoditeti i shtëpisë, pa lëvizur dhe me të njejtin çmim sikurse blerja traditcionale. Sigurisht, duke e përfshirë në këtë çmim edhe transportin,  diçka që e bën blerjen edhe më të dëshirueshme. 

Për të realizuar blerjen procedura është e thjeshtë:  

1.Gjeni modelin që ju pëlqen 

2.Porositni në web ose shkruani mesazh në rrjetet sociale 

3.Jepni adresën 

4.Zgjedhni mënyrën e pagesës 

Me katër hapa ju keni blerë të njejtin produkt sikurse në dyqan, duke shtuar edhe disa benefite. Ju nuk keni pasur nevojë të prisni në kolonë për të shkuar tek dyqani dhe i jeni shmangur njerëzve dhe hapsirave të populluara ashtu edhe siç kanë rekomanduar institucionet shëndetësore.  

Intersport planifikon që të bëjë më shumë oferta pë blerjet online në mënyrë që të rritet vetdijësimi dhe të shmanget kontakti e grumbullimi i numrit të madhë të njerëzve.


4. Email Marketing

Subject Line: Hiç mos u ço, na ta bina harçin ti veç ki me gatu!

Vikendi është për me flejt pak ma gat, po kur duhesh me dal me ble sene për shhpi duhesh mu qu, ski qa bon. Jojo, veq kryje porosinë n’Begmart edhe kthehu n’gjumë!

Që me ju shmang udhtimeve për në market, pritjes te arka (qe besa me dasht me pagu me pos nashta duhet edhe aty me prit nja 5 min, si gjith…) e procedurave të panevojshme, Begmart ti lehtson punt.

Kohën qe e kurseve meno qka ki me gatu, rri me t’familjes, kqyre ni episod t’seris t’preferume, lexoj edhe 10 faqe t’librit qe e ke lan n’gjys, boja rate me 5 ylla Begmart-it…

Faleminderit që na mundësoni të punojmë, pa ju puna e Begmart nuk do të ishte e mundur!

Me shumë dashni, Begmart Family.


5. Slogans 

Birra Peja

Headeline i kontentit:  Birra n’krikëll, kikirikat n’tabëll!

Caption for Social Media: 

Krejt n’ven t’vet! ��

#birrapeja #food #beer #fun

KFC

Headeline i kontentit:  Sosi n’kaçika keqapi n’pomfrit

Caption for Social Media: 

Qaty ku e kan venin; #kfc #hotwings #chicken

 


Krijimi dhe Zhvillimi i Strategjisë së Komunikimit

1. Sllogane

The Gift of Life

The name Mercedes is a girl’s name of Spanish origin meaning “gracious gifts, benefits”. … Always  well used in the Spanish-speaking community, Mercedes had a sudden spurt of overall popularity in  the 1990’s, moving as high as Number 164 in 1991.

The slogan symbolizes the feeling that the company desires to give to it’s costumer, a gift that they  will always remember.


2. Digital Advertisement 

Facebook/Twitter/Instagram

 • Posto çdo ditë
 • 5+ stories çdo ditë
 • Product post
 • Behind the scenes video
 • Live videos
 • Q&A
 • Back to the past (old models, 1x cdo muaj)

(Facebook, Instagram, Twitter) Këto tre platforma do të përdorin në të njëjtën estetikë. Ajo që do të ndryshojë do të jetë dimensionet që secila platformë kërkon si edhe fjalitë që shkruhen.

LinkedIn

 • 3 postime çdo ditë
 • Postime me artikuj
 • 3 stories çdo javë. (post related)
 • Poste Profesionale/ton profesional.
 • Product or News oriented

Pinterest

 • Share merchandises
 • Save/Create pins of Mercedes cars or related
 • Create aesthetically pleasing boards
 • Boards of engineered work, cars, behind the scenes, fabrics ect

Reddit

 • Posto foto/lajme çdo ditë
 • Engage with the fans on their posts (as much as possible)
 • Keep the fan group excited and proud to be our costumers

2.1 Rrjetet e tjera sociale

YouTube

 • Publish every video/animation/ commercial on our channel
 • Viral posts with Mercedes • Influencers videos
 • Activities
 • Events
 • Races

Web – Blog Posts • Weekly blogs

Emails

 • Pisces from the weekly blog
 • Historical photos related to the company
 • News

2.2 Influencers

Has a relevant audience and a high-quality review

Perudha: 6 muaj

Tasks: 1 post çdo muaj në çdo platform të rrjeteve sociale.

Objektiva: Highlighting the uniqueness of the Mercedes.


Konkluza

Këto ishin punët praktike që punoi studenti jonë, Liburn Beqiri.

Akademia e Marketingut në Creative Hub i ndihmoi Liburnit që t’i fitojë dhe t’i forcojë edhe më shumë aftësitë e tij në Copywriting.

Ligjëruesi i Copywriting, Arnolld Korenica, vlerësoi aftësinë strukturuese të Liburnit, teksa beson se ai është një student që është në hap me trendet e kohës.

Liburni përdori shumë gjuhën urbane (të zhargonit) në punët e tij dhe sipas ligjëruesit tonë, ky është trendi aktual në industrinë e marketingut, teksa nuk munguan as rimat në përmbajtjen e shkruar të Liburnit.

Sipas ligjëruesit tonë, Liburni me punët praktike të realizuara tregoi se nga akademia fitoi shkathtësitë dhe forcoi talentin e tij si marketer duke qenë kështu i gatshëm për të filluar karrierë të re, por duke mos harruar asnjëherë se njohuritë kreative duhet të shkojnë duke evoluar me trendet dhe të forcohen me përvojën.

A dëshiron të jesh edhe ti si Liburni, të përgatitesh si marketer dhe të jesh i gatshëm për tregun e punës?

Atëherë bëhu pjesë e një akademie që i angazhon studentët drejt suksesit –  Aplikimet bëhen këtu.

/CreativeHub/

 

Related Posts