Mundësitë e pafundme në HR: Rrugëtimi i Editës

”Njerëzit janë pjesa më e rëndësishme dhe më e vlefshme e një kompanie” – këto janë fjalët me shumë peshë dhe vërtetësi të Edita Rogova, një ndër studentet më të motivuara dhe gazmore të Akademisë së Human Resources në Creative Hub. Për të kuptuar më shumë gjëra rreth Editës, ne kemi përgaditur një intervistë me […]
Arlinda & lundrim sadiku
04.30.2024

”Njerëzit janë pjesa më e rëndësishme dhe më e vlefshme e një kompanie” – këto janë fjalët me shumë peshë dhe vërtetësi të Edita Rogova, një ndër studentet më të motivuara dhe gazmore të Akademisë së Human Resources në Creative Hub.

Për të kuptuar më shumë gjëra rreth Editës, ne kemi përgaditur një intervistë me të ku do ndajë bashkë me ne eksperiencën e saj përgjatë Akademise, duke u fokusuar në përfitimet e Akademisë dhe njëkohësisht edhe fushës së Burimeve Njerëzore.

Creative Hub: Edita, na fol pak për veten.

Edita: Unë jam Edita Rogova, jam 32 vjeçare dhe jetoj në qytetin e Gjakovës. Mund të them që jam një individ i duruar, kreativ dhe i orientuar drejt detajeve.

Pasioni im është shkrimi, leximi, udhetimi dhe vullnetarizmi. Më pëlqen poashtu të eksperimentoj me gjëra të reja dhe një nga motivimet e mia është mundësia për zhvillim të aftësive të reja ashtu siç ja bëra në fushën e Burimeve Njerëzore në Creative Hub.


Creative Hub: Si ka qenë jeta jote para se të regjistrohesh në akademi dhe çfarë ke studiuar?

Edita: Unë kam përfunduar studimet Bachelor në drejtimin: Menaxhment dhe Administrim Biznesi. Trajnimet, kurset, workshopet kanë qenë pjesë e rritjes së karrierës që në ditët e para, të tilla si : Administrim Biznesi, Ndërrmarrësi, Kontabilitet etj..

Prej 10 vitesh punoj në kompaninë Comodita Home, ku fillimisht fillova si një Menaxhere Dyqani dhe tani si Zyrtare Administrative.

Creative Hub: Pse vendose të transformoje karrierën në Human Resources? 

Edita: Human Resources është një karrierë e cila përshkon sifda, emocione dhe mundësi të pafundme. Pasioni për të punuar me njerëzit është një nga arsyjet kryesore e ndjekjes së Akademisë për Human Resources sepse mendoj që njerëzit janë pjesa më e rëndësishme dhe më e vlefshme e një kompanie.

Viteve të fundit kam mësuar shumë në lidhje me sjelljen njerëzore dhe mendova se përse mos t’i zbatoja këto njohuri në ndonjë organizatë për të krijuar një mjedis pune sa më pozitiv.

Creative Hub: Nga strategjitë e proceseve në HR që keni, cila është ajo që ju ka lënë më së shumti përshtypje për ta aplikuar në të ardhmen kur të jesh një HR?

Edita: Pasioni im është pa diskutim në tërësi për Human Resources, por strategjia me më së shumti përshtypje që e kemi mësuar gjatë Akademisë dhe që do e veçoja është:

Menaxhimi Strategjiki cili na mësoj që:

Nëse nuk ndërtojmë një menaxhim strategjik të duhur, nuk do te realizojmë arritje të synimve dhe krijim te duhur te marrëdhënjeve njerëzore.
Një menaxhim strategjik i duhur është esencial për qëndrueshmërin, ngritjen dhe zhvillimin e një kompanie.

Creative Hub: Çdo karrierë ka sfida. Cila ka qenë një sfidë që je përballur kur ke filluar të mësosh HR, dhe si ja ke dalur mbanë?

Edita: Pjesa më sfiduese kur kam filluar të mësojë HR në Akademi ka qenë pjesa ligjore, por duke pasur një ligjëruese me shumë durim dhe e përkushtuar, e cila është munduar  të na thjeshtësojë dhe të jetë gjithmonë afër neve studentëve në çdo pjesë ku ne kemi ngecur. Vlen të theksohet se me punë dhe përkushtim arrihen të gjitha.

Creative Hub: Sa e vlereson pjesën praktike të modulit që keni ndjekur në Akademi dhe si të ka ndihmuar kjo pjesë në përceptimin tënd ndaj fushës së Burimeve Njerëzore?

Edita: Në Creative Hub kemi fituar shumë njohuri praktike. Ligjëruesit tanë na kanë ndihmuar që teorin e ligjeratave ta rikthejnë në praktikë duke dhënë shembuj të llojeve të ndryshme nga ana e praktikes me anë të rasteve studimore, ushtrimeve si dhe projekteve të ndryshme.

Creative Hub: Cilat janë 3 gjërat që të kanë lënë më së shumti përshtypje në Creative Hub?

Edita: Gjërat që më kanë lënë më së shumti përshtypje në Creative Hub janë:

  • Pozitiviteti brenda Akademisë
  • Mundësia për tu kyçur online, në pamundësi për të qenë fizikisht
  • Mbështetja nga ligjeruesit dhe nga stafi i Creative Hub

Creative Hub: Përgjatë Akademisë, juve ju ndjekin edhe tasqe e detyra. A mund të na flasësh për njërën prej tyre që ti ke realizuar?

Edita: Një nga anët më mbreslënëse gjatë studimeve në Akademi është punimi i projekteve dhe raste të ndryshme të studimit, përmes të cilave jemi zhvilluar dhe jemi aftësuar në menyrë pozitive.

Detyra e fundit ka qenë në kuader te modulit të ‘’Angazhimit te Punonjesve’’ nga ligjëruesja jonë e dashur Fortesa Manaj, e cila ka qenë shumë e dashur dhe shumë motivuese gjatë gjithë moduleve, projekteve dhe detyrave përmes të cilave jemi zhvilluar gjatë gjithë kohës.

Kurse projekti i fundit ka qenë punë grupore që kërkonte përpilimin e një pyetësori që kishte për qëllim pasqyrimin dhe atmosferën brenda Akademisë si dhe angazhimin dhe kënaqësinë e studentëve dhe pedagogëve.

Creative Hub: Për fund, çfarë këshille do ju jepje atyre që dëshirojnë që të fillojnë karrierë në fushën e Burimeve Njerëzore?

Edita: Nëse shquhesh për durim, komunikim, shpirt empatik, komunikues dhe strateg atëherë fillo këtë rrugëtim dhe zhvillohu në profesionin më të bukër dhe më sfidues.

Do të inkurajoja këdo që është i interesuar të mësojë rreth Burimeve Njerezore që të eksplorojë fushën, të mbledhë informacion dhe të qëndrojë i hapur ndaj mundësive të reja sepse Burimet Njerezore, si industri, po evulon me  shumë shpejtësi prandaj duhet të jemi në hap me zhvillimin sepse menaxhimi i tyre është një sfidë për kompanitë.

Për të gjithë ata që dëshirojnë të kyçen në fushën e  Burimeve Njerëzore, unë ju sugjeroj të ndjekni Akademinë e Human Resources në Creative Hub sepse këtu unë mësova që kjo fushë nuk ka të bëjë vetëm me kontrata, pushime ose dosje të punëtorëve, por Burimet Njerezore janë pjesë kyqe në suksesin dhe mos-suksesin e një organizate.

Uroj për te gjithë ju motiv dhe vullnet të ndjekni këtë udhëtim të bukur ashtu si e ndjeka unë në Creative Hub dhe u arsimova në mënyrën më dinjitoze sepse ‘’ Arsimi është çelësi për të hapur derën e artë të suksesit’’

A je gati të përjetosh kënaqësinë e suksesit në Creative Hub ashtu siç bëri Edita?

Regjistrimet për grupin e ardhshëm janë hapur dhe vetëm edhe 5 vende të lira kanë mbetur!

Nxito dhe apliko online duke shtypur butonin më poshtë ose telefono në 049 334 437.

Artikuj të ngjashëm