Rëndësia e modulit të SEO në Akademinë e Digital Marketing

Rëndësia e modulit të SEO në Akademinë e Digital Marketing

Duke qenë pjesë e një mjedisi virtual ku konkurrenca është shumë e ashpër, çdo kompani synon të jetë i pari i cili do të renditet në motorët e kërkimit në bazë të ”keywords” ose fjalëve kyçe që përfaqesojnë dhe atë çka ai binzes ofron.

Ai shërbim që mundëson këtë është Search Engine Optimization.

Çfarë funksioni ka SEO?

SEO është një fushë e rëndësishme e marketingut digjital, e cila synon të ndihmojë faqet në internet të arrijnë një pozicion më të lartë në rezultatet e kërkimit në motorët kërkues.

Kjo mund të ndihmojë në rritjen e trafikut dhe vlerës së faqes suaj në internet, duke sjellë përfitime të mëdha për biznesin tuaj.

SEO shërben gjithashtu edhe për te përmirësuar eksperiencën e përdoruesve dhe përdorshmërinë e një website, për promovimin e rrjeteve sociale.

Përse SEO është kaq i rëndësishëm?

SEO është i rëndësishëm sepse: Pjesa më e madhe e kërkuesve përgjithsisht zgjedhin 5 sugjerimet e para që shfaqen në motorët e kërkimit, ndaj dhe ky shërbim i ndihmon firmat të pozicionohen sa më lart, duke qenë lehtësisht të identifikueshëm për konsumatorët.

Janë edhe disa aspekte të tjera të cilat e bëjnë SEO-n një komponentë të rëndësishme për rritjen dhe zhvillimin e një biznesi:

 • Rritja e trafikut dhe dukshmërisë online
 • Marketing me kosto efektive
 • Rritja e besueshmërisë
 • Përvojë e mirë për përdoruesin
 • Përfitime afatgjata
 • Kuptimi i SEO ju ndihmon të kuptoni mjedisin e Web-it

Sipas Gotch SEO, të fillosh një karrierë në SEO është shumë premtuese në vitin 2024 sepse ju jep akses në mundësi të ndryshme.

Ju mund të punoni në shtëpi, të pranoni klientë dhe madje të filloni dhe rritni faqet tuaja të internetit nëse posedoni biznes tuajin.

Si mund të fillosh rrugëtimin e një karrierë në SEO?

Duke marrë parasysh benefitet që posedon një karrierë në SEO, është poashtu e rëndësishme se si mund të fillosh të hedhësh hapat e parë në këtë drejtim.

Në Akademinë e Digital Marketing në Creative Hub, ti mund të fillosh të mësosh SEO duke shtjelluar anën teorike dhe praktike të saj. Përveç këtij moduli, Akademia e Digital Marketing përmbanë edhe 6 module të tjera që do të përgadisin ty të bëhesh një ekspert i marketingut digjital.

Apliko për grupin e rradhës duke shtypur butonin më poshtë ose telefononi në 049 334 437.

Çka janë konkurset e punës që organizohen në Creative Hub?

Çka janë konkurset e punës që organizohen në Creative Hub?

Në tregun e punës të sotëm me shumë konkurrencë, është e rëndësishme që profesionistët e rinj të gjejnë mënyra për të dalë në pah dhe pikërisht sot do flasim për konkurset e punës dhe rëndësinë e tyre.

Creative Hub e njeh këtë nevojë për studentët dhe jemi duke organizuar konkurse të punës për studentët e Akademive tona, të njohura edhe si “Hiring Contest“ për të ndihmuar studentët të shfaqin aftësitë e tyre ndërsa iu ofrohet kompanive që të marrin talentët më të mirë dhe me top aftësi në ekipet e tyre.

Këto konkurse nuk janë vetëm për të gjetur personelin e duhur për një punë; ato gjithashtu ofrojnë mundësi të çmuara të mësimit dhe promovojnë bashkëpunimin midis studentëve dhe profesionistëve të industrisë.

Cili është roli i konkurseve të punës në Creative Hub?

Konkurset e punësimit të Creative Hub Kosovo shkojnë përtej metodave tradicionale të rekrutimit.

Ato ofrojnë një platformë për studentët të testojnë aftësitë e tyre dhe kreativitetin në skenarët e vërtetë të jetës së përditshme. Duke marrë pjesë në këto konkurse, studentët fitojnë përvojë praktike dhe mësojnë si të aplikojnë njohuritë e tyre në situata praktike.

 Është si një punë laboratorike ku ata mund të zhvillojnë aftësitë e tyre ndërsa në të njejtën kohë garojnë me studentët e tjerë.

Një nga avantazhet kryesore të këtyre konkurseve është se ato mbushin boshllëkun midis asaj që studentët mësojnë në Akademi dhe atyre që punëdhënës të ndryshëm presin në ambientet e punës.

Studentët përfitojnë mundësinë për të punuar në projekte që përsërisin sfidat e vërteta të jetës, duke i lejuar ata të zhvillojnë aftësi teknike dhe të buta.

Kjo përvojë praktike i bën ata më tërheqës për kompanitë në treg, të cilët shpesh kërkojnë kandidatë me përvojë të vërtetë në botën e punës.

Çfarë përfitojnë studentët?

Pjesëmarrja në një Hiring Contest është një mënyrë e shkëlqyeshme për studentët të shfaqin talentin dhe potencialin e tyre.

Duke përfunduar sfidat dhe duke demonstuar aftësitë e tyre të marra gjatë Akademisë në Creative Hub, studentët mund të tërheqin vëmendjen e kompanive dhe madje të sigurojnë oferta pune ose praktikë.

Është një mundësi fantastike për të lënë një përshtypje pozitive dhe për të filluar karrierën tuaj. Studentët poashtu e kanë shansin të lidhen me profesionistë të ndryshëm të industrisë.

Duke punuar në projekte së bashku, studentët poashtu mund të ndërtojnë marrëdhënie me kompani potenciale dhe mentorë. Këto lidhje mund të jenë të çmuara kur është koha për të kërkuar një punë ose për të zhvilluar njohuritë më tej.

Gjithashtu, bashkëpunimi me të tjerët ndihmon studentët të zhvillojnë aftësitë e punës në grup dhe komunikimin, të cilat janë të rëndësishme në çdo ambient pune.

Pas një performance triumfuese në njërin prej konkurseve të punës të Akademisë së Digital Marketing dhe një interviste të suksesshme, studentja jonë, Aridona Krasniqi u punësua në Sunny Hill – Tech. Ajo tani është një pjesëtare me vlerë e departamentit të tyre të Marketing-ut.

Dëshiron edhe ti të shkëlqesh në karrierën tënde të ardhëshme?

Zbulo cila karrierë të përshtatet më shumë duke klikuar në butonin më poshtë dhe konsultohu me ekipin tonë.

Studentët vlerësojnë 10/10, ligjeruesin Hysen Stublla

Studentët vlerësojnë 10/10, ligjeruesin Hysen Stublla

Të pasurit një profesionist që të jetë pas teje në çdo moment në fillimet e karrierës tënde si Front-end Developer është shumë e rëndësishme!

Duke qenë se për studentët tanë fillimet në kodim janë paksa sfiduese, ne kemi siguruar për ta një ndër profesionistët më të njohur në Zhvillimin e Front-end në Kosovë, Hysen Stubllan.

Hyseni është një programer me mbi 7 vite përvojë, i cili njihet në komunitetin e Creative Hub për metodat tejet interaktive të mësimit.

Zbulo më poshtë se çfarë thanë studentët tanë për të.

Ligjeruesin Hysen e vlersoj me maksimumin e notës 10/10. Mënyra e shpjegimit të tij ka qenë shumë e kapshme. Po ashtu ka bërë përsëritje sa herë që i kemi thënë ne. Është njeri i thjeshtë për të komunikuar dhe jo për të ngurruar për ti bërë pyetje!

Adrian Sh.

Jam gjithmonë i impresionuar nga shpjegimet dhe shembujt frymëzues të ligjeruesit Hysen, po ashtu dhe nga përkushtimi i tij për të na ndihmuar të kuptojmë koncepte komplekse. Nga shpjegimi i ligjeruesit Hysen edhe temat më të vështira ndjehen të lehta!

Bleon A.

Tash ligjeruesin Hysen e kam edhe shok. Ai është profesionist në Front-end, i përkushtuar ndaj studentit dhe humori i tij është 10/10! Më pëlqen që me të mësojmë nëpërmjet praktikës!

Ardit Sh.

Hyseni ka aftësi në komunikim dhe motivim. Aftësi për shpjegim me anë të shembujve praktik dhe një ekspriencë shumëvjeçare. Ajo çka e karakterizon atë është përkushtimi për të ndihmuar studentët gjatë realizimit të projekteve dhe mënyra për të shpjeguar konceptet komplekse në mënyrë të thjeshtë! A është mjaftueshëm se ka ende? 😁

Erblina V.

Ligjeruesi Hysen është një mentor i shkëlqyer në fushën e teknologjisë. Me pasionin dhe ekspertizën e tij, ai na udhëheq drejt njohurive të reja dhe aftësive të avancuara në programim. Ka një qasje të shkëlqyer ndaj çdo studenti dhe është gjithmonë i gatshëm që të ndihmojë në zgjidhjen e çdo sfide të kodimit!

Erik K.

Pasi që ka qenë hera e parë në Front-end, Hyseni na ka aktivizu ma shumë me praktikë që me e pas të mundur me i mësu senet ma shpejtë. Mënyra e ligjerimit ka qenë shumë e kapshme dhe qasja që ka pasur ndaj studentëve ka qenë shumë e mirë!

Shkelzim A.

Gati që të mësosh nga një ekspert i Front-end?

Regjistrimet për grupin e ardhshëm të Akademisë së Front-end Development janë hapur!

Nxito dhe rezervo vendin tënd duke aplikuar online ose duke telefonuar në 049 334 437.

Roli i Burimeve Njerëzore në një kompani: Pse të fillosh karrierë në HR?           

Roli i Burimeve Njerëzore në një kompani: Pse të fillosh karrierë në HR?     

Në botën e ndërlikuar të biznesit modern, një fije dallohet si thelbësore për suksesin e cila është Burimet Njerëzore.

Shpesh duke u referuar si HR, ky departament luan një rol kyç në formësimin e kulturës së kompanisë, menaxhimin e fuqisë punëtore të saj dhe sigurimin që kapitali njerëzor i organizatës shfrytëzohet në mënyrë efektive.

Burimet njerëzore përfshijnë strategjitë, proceset dhe aktivitetet që rrotullohen rreth menaxhimit të fuqisë punëtore të një organizate. Kjo përfshin gjithçka, nga rekrutimi dhe trajnimi deri te mirëqenia e punonjësve dhe menaxhimi i performancës.

Në thelb, burimet njerëzore janë ura lidhëse midis objektivave të kompanisë dhe njerëzve të saj, duke i lidhur të dyja për rritjen e ndërsjellë. Më poshtë do zbërthejmë për secilin funksion kryesor të HR:

Rekrutimi dhe Onboarding

HR është porta për përvetësimin e talenteve. HR identifikon nevojën për punonjës të rinj, krijon përshkrime të vendeve të punës dhe më pas burime, intervista dhe përzgjedh kandidatë të përshtatshëm.

Për më tepër, HR mbikëqyr procesin e hyrjes në bord, duke siguruar që të punësuarit e rinj të integrohen pa probleme në kulturën dhe operacionet e kompanisë.

Trajnimi dhe zhvillimi

Investimi në rritjen e punonjësve është një investim në të ardhmen e kompanisë. Burimet Njerëzore hartojn programe trajnimi, seminare dhe iniciativa për zhvillimin e aftësive që rrisin kompetencat e punonjësve. Duke nxitur një kulturë të të mësuarit të vazhdueshëm, BNJ kontribuon në përshtatshmërinë dhe inovacionin e organizatës.

Menaxhimi i performancës

Vlerësimi i rregullt i performancës së punonjësve është thelbësor për ruajtjen e standardeve të larta. Burimet Njerëzore formulojnë sisteme të vlerësimit të performancës, vendos qëllime, ofron reagime konstruktive dhe shpërblen arritje të jashtëzakonshme. Ky proces jo vetëm që motivon punonjësit, por gjithashtu siguron përafrimin me objektivat e kompanisë.

Marrëdhëniet me punonjësit

Një vend pune harmonik është një vend produktiv. HR adreson shqetësimet, zgjidh konfliktet dhe krijon një mjedis ku punonjësit ndihen të vlerësuar dhe të dëgjuar. Marrëdhëniet efektive me punonjësit minimizojnë qarkullimin dhe maksimizojnë angazhimin.

Akademia e Burimeve Njerëzore fillon së shpejti!

Shëndeti dhe mirëqenia

Mirëqenia e punonjësve ndikon drejtpërdrejt në performancën e tyre dhe kënaqësinë në punë ku edhe sipas Forbes parashikohet të jetë e ardhmja në sektorin e punës. HR zbaton programe të mirëqenies, ofron mbështetje për shëndetin mendor dhe promovon një ekuilibër punë-jetë, duke kontribuar në një fuqi punëtore më të shëndetshme dhe më të motivuar.

Diversiteti dhe Përfshirja

HR luan një rol kritik në nxitjen e diversitetit dhe përfshirjes brenda organizatës. Duke krijuar një mjedis që vlerëson perspektiva dhe prejardhje të ndryshme, HR rrit kreativitetin, inovacionin dhe kulturën e përgjithshme të kompanisë.

Çështjet ligjore

HR siguron që praktikat e kompanisë janë në përputhje me ligjin, duke zbutur rreziqet ligjore dhe detyrimet e mundshme.

Si përfundim, Burimet Njerëzore janë zemra e një organizate. Përtej detyrave administrative, BNJ është një partner strategjik që i shtyn bizneset drejt objektivave të tyre. Nga kultivimi i talentit te ruajtja e kulturës, nga nxitja e inovacionit deri te sigurimi i pajtueshmërisë, BNJ është ngjitësi që mban të bashkuar një organizatë.

Pra, kur të mendoni për HR, mbani mend se nuk është vetëm një departament, por një forcë shtytëse pas suksesit të një kompanie.

Bëhu gati të shkëlqesh në Burimet Njerëzore bashkë me ne!

Regjistrimet për grupin e ardhshëm janë hapur dhe vetëm edhe 5 vende të lira kanë mbetur!

Apliko tani nëpërmjet butonit më poshtë ose bisedo me një nga ekipi në 049 334 437!

Rëndësia e vizitës së studentëve në një kompani reale

Rëndësia e vizitës së studentëve në një kompani reale

Në një Akademi të përkushtuar për zhvillimin e talenteve, një nga momentet më të rëndësishme është sigurisht vizita e studentëve në një kompani reale.

Kjo nuk është thjesht një udhëtim në terren; është një mundësi e rrallë për të kuptuar se si konceptet teorike zbatohen në praktikë dhe për të krijuar një lidhje të rëndësishme midis teorisë dhe realitetit të biznesit.

Cila është një ndër apspektet më frymëzuese për studentët gjatë një vizite të tillë?

Një nga aspektet më frymëzuese të një vizite të tillë është mundësia për të biseduar me profesionistët e fushës. Për studentët, ky është një rast i jashtëzakonshëm për të dëgjuar nga njerëzit që kanë përjetuar sfidat dhe sukseset e fushës së HR në botën e biznesit.

Ata mund të marrin këshilla të vlefshme, të ndajnë përvojat e tyre dhe të kuptojnë se si të ndërtojnë një karrierë të suksesshme në këtë fushë.

Kë vizituan studentët e Human Resouces?

Studenët e Akademisë së Human Resources së fundmi patën nderin të vizitonin kompaninë Talent Network Prishtina që ishte një moment shumë i veçantë në rrugën e tyre të zhvillimit profesional.

Ata patën mundësinë të njihen me praktikat më të mira të botës së HR në një kompani e cila ka krijuar një reputacion të shkëlqyer në treg për trajtimin e punonjësve dhe strategjitë e saj inovative për rekrutimin dhe ruajtjen e talenteve.

Çfarë prespektive mund të jap një vizitë e tillë në një kompani reale?

Kur bëhet fjalë për të mësuar Human Resources, asgjë nuk mund të zëvendësojë përvojën praktike. Një vizitë e tillë jep një perspektivë të re dhe të frytshme për studentët tanë të Akademisë. Ata ndjehen të nxitur të shohin si të gjitha pjesët e një organizate funksionojnë së bashku për të krijuar një ambient të suksesshëm të punës.

Ata mësojnë se si menaxhimi i burimeve njerëzore nuk është vetëm për të zbatuar rregulla dhe procedura, por gjithashtu për të krijuar një mjedis të këndshëm dhe inkurajues për punonjësit.

Dëshiron të fillosh edhe ti një karrierë të suksesshme?

Regjistrimet për grupin e ardhshëm janë hapur dhe vetëm edhe 5 vende të lira kanë mbetur!

Nxito dhe apliko online duke shtypur butonin më poshtë ose telefono në 049 334 437.

Studentët vlerësojnë 10/10, ligjeruesin Egzon Murati

Studentët vlerësojnë 10/10, ligjeruesin Egzon Murati

React JS është një nga framework-et më të njohura dhe të përdorura të JavaScript.

Ajo është një nga veglat më të rëndësishme për zhvilluesit e Front-end, ndaj edhe për këtë ne kemi sjellur një ndër ekpertet më të mirë në Kosovë që të ndihmojë studentët tanë në këtë aspekt.

Egzon Murati është Software Engineer me disa vite eksperiencë në fushën e Front-end dhe të zhvillimit të softuerëve, zbulo më poshtë se çfarë thanë studentët tanë për të.

Egzoni ka aftesi që sado e komplikume me qenë tema me e thjeshtësu në atë mënyrë sa ti me e kuptu. Jep detyra atraktive qe të shtyjnë me praktiku. Gjithmonë i saktë në komunikim dhe shumë ligjerues i kjartë.

Mile L.

Egzoni na e ka bo të mundshme me e kuptu React-in shumë mirë dhe qartë përmes ligjerimit. Atij nuk i mungon edhe praktika gjithashtu. Ka pasur një qasje shumë të mirë me neve studentëve!

Shkelzim A.

Sa i përket ligjerimit të Egzonit kam pa një ligjerim shumë të pastër, ku unë personalisht kam pasë një përparim goxha të mirë në React JS, po edhe më gjërë se React-i!

Ardit Sh.

Me ligjeruesin Egzon, kemi kaluar shumë mirë, kemi pasur shumë diskutime rreth temave gjatë orëve të ligjeratave. Jam i kënaqur për eksperiencën dhe dijen që kam marrë në modulin e React me të!

Muhamet Rr.

Ajo që vlerësoj më së shumti tek Egzoni është se ka qenë shumë i hapur që të na ndihmojë. Ai është shumë i aftë në punën që bën!

Almedin Sh.

Egzoni ka qenë një nga ligjeruesit më të mirë në Creative Hub për mua. Gjithmonë i përgaditur me material dhe shumë adaptus ndaj njohurive tona për me na e bo ma të qartë ligjeratën. Ka qenë kreativ me idetë e veta dhe i fokusum që studentët me e kuptu thelbin e njësisë!

Lorik G.

Ligjeruesi Egzon është një udhëheqës i shkëlqyer në fushën ne teknologjisë. Ka një mënyrë të shkëlqyer për të shpjeguar konceptet e vështira në mënyrë të qartë dhe të kuptueshme. Gjithashtu ka një qasje të shkëlqyer ndaj çdo studenti dhe është gjithmonë i gatshëm të ndihmojë në zgjidhjen e çdo sfide kodimi!

Erik K.

Gati që të mësosh nga një ekspert i React JS?

Regjistrimet për grupin e ardhshëm të Akademisë së Front-end Development janë hapur!

Nxito dhe rezervo vendin tënd duke aplikuar online ose duke telefonuar në 049 334 437.